Oavsett vart du är på väg med din häst – till utställningsringen eller ut till spåren – att ha rätt västerländsk tackling kommer att göra ditt jobb enklare. Den goda nyheten är att det finns massor av artiklar tillgängliga för dig att välja mellan, så du är säker på att hitta rätt tack för dig och din häst.

Att välja rätt västerländsk sadel för uppgiften är särskilt viktigt. Hästsadlar skapar en bro mellan dig och din häst, och om en sadel är dålig passform kan det skapa allvarliga problem för din hästs rygg. Oavsett om du letar efter en lätt, kompakt tunnsadel eller behöver en trail-sadel designad med din komfort i åtanke, är västra sadlar speciellt gjorda för speciella ändamål som rep, reining eller trail ridning.

Att köpa rätt sadel för uppgiften innebär att både du och din häst kan prestera efter bästa förmåga. Lika viktigt som din sadel, dina sadelkuddar och sadeldäckar hjälper till att skydda din hästs rygg samtidigt som du förhindrar svett från att bära bort vid din sadels läder.

Västra sadelkuddar finns i otaliga former, storlekar och material. När det gäller att visa, glöm inte att leta efter en dyna som kompletterar din hästrock och kommer att matcha resten av din show outfit. Huvudstänger och västerländska tyglådor finns i enörhörda och pannbandssorter, så att du kan lägga din distinkta stil till din tackling.

Att välja lite för huvudmontering beror på din hästs känslighet och dina behov för biten. Vissa bitar har flashig gravering, vilket gör dem till idealiska val för parader eller showringen. Framför allt bör kvalitet vara en prioritering när du köper din Western-tackling.

Bra, högkvalitativ tackling, från cinches och brösthalsband till stövelspännor och sadelväskor, är mer benägna att passa din häst korrekt, fungera bra och hålla i många år framöver.